Innovatiespreekuur

Heeft u vragen op het gebied van intellectueel eigendom en R&D-samenwerking? Heeft u een financieringsbehoefte voor uw innovatie? Of wilt u weten welke subsidies er zijn? Of wilt u de juiste bedrijfsstructuur weten?

Speciaal voor deze vragen organiseren RTE Adviesgroep, Dohmen advocaten, Octrooibureau Griebling en De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs het innovatiespreekuur op de locatie van RTE Adviesgroep in het voormalig Missiehuis Rooi Harten, Bredaseweg 204-11 te Tilburg, steeds op de tweede donderdag van de maand tussen 09.00 en 12.00 uur.

U bent van harte welkom. Deelname is geheel vrijblijvend. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de heer Becker van RTE Adviesgroep (tel +31 (0)13 - 467 04 00 of e-mail: FABecker@rte.nl). U hoort dan direct welk tijdblok er voor u beschikbaar is voor het stellen van uw vragen.


Aandelen BV desgewenst vrij overdraagbaar

Statuten van BV's bevatten meestal een blokkeringsregeling. Dat betekent dat over te dragen aandelen eerst aan mede-aandeelhouders moeten worden aangeboden. Als u in een BV met andere aandeelhouders samenwerkt, wilt u waarschijnlijk niet opeens geconfronteerd worden met een nieuwe partner waar u zelf niet voor gekozen heeft. De inhoud van de statuten bepalen uiteindelijk of aandelen wel of niet vrij overdraagbaar zijn.

Lees hier meer over het overdragen van aandelen in een BV.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Ondernemen & bedrijf

Ondernemers bezoeken vaker een notariskantoor dan de gemiddelde burger. Immers is het voor ondernemers belangrijk om bedrijfsmatige- en privézaken goed op elkaar af te stemmen en te regelen. Juist daarom is het zinvol te kiezen voor een notaris die zowel kennis heeft van het familierecht, van de overdracht van onroerende zaken als van het ondernemingsrecht. Die kennis vindt u bij ons kantoor.
 
Ondernemen brengt risico's mee. En mogelijk gevolgen voor uw privé vermogen. Zo bent u - als u verder niets regelt - als eenmanszaak ook in privé aansprakelijk voor schulden van uw bedrijf. Als u kiest voor een ondernemingsvorm met rechtspersoonlijkheid - zoals de NV en de BV - kunt u die risico's beperken. Uw keuze heeft ook gevolgen voor de belasting die u betaalt, voor uw opvolging in het bedrijf en voor het erfrecht. Wilt u hier meer over weten, bel ons dan voor een afspraak.